dimarts, 15 de gener del 2013

PETITS APUNTS (Les maduixes i maduixots)


Propietats/beneficis: Encara que, durant tot l’any es poden trobar aquests fruits, donat que el seu cultiu està àmpliament estès, a casa nostra el seu millor moment el trobem de febrer a maig, sent els dos últims mesos els que donen els fruits més dolços. 

La maduixa és una fruita poc calòrica indicada en dietes d'aprimament  Té propietats antioxidants doncs conté més vitamina C inclús que alguns cítrics, (només consumint 100 grams d'aquesta fruita al dia, s’està cobrint la quantitat necessària de vitamina C), antibacteriana per la seva riquesa en carotens, conté àcid salicílic que fa que es conegui la maduixa com “l’aspirina natural” atorgant-li propietats antiinflamatòries i antireumàtiques , diürètica doncs el seu contingut en potassi i poc sodi milloren la retenció de líquids i la hipertensió, és rica en fibra afavorint el trànsit intestinal i el restrenyiment, entre d'altres propietats. La maduixa és un fruit que pot ser causa al·lèrgies per la seva composició, les persones que no toleren l’àcid salicílic hauran d'evitar-ne el seu consum. També s’evitarà introduir-la en la dieta a nens menors de 2 anys. Per a la seva conservació, s’ha de treure l’embolcall en el que vingui, posar-les en un bol, rentar-les, cobrir-les amb un plàstic i guardar a la nevera.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada